grsail.com

Informacja prasowa: Porady komunikacji biznesowej

Chwalenie się w informacjach prasowych

Uważaj na chwalenie się w komunikacie prasowym. Stanu faktycznego w treści wydaniu. Cytat daje trochę miejsca na "trąbienie swój róg", ale staram się pojawiać skromny. Jeśli firma wygrywa krajowe prestiżową nagrodę lub umowy, na wszelkie sposoby ogłosić go. Ale należy go fakty, i unikać pojawiające arogancki i dumny. Postaraj się mieć bezstronny przyjaciela lub kolegi przeczytać uwalnianie się upewnić, czy nie przekroczył linię.

Reklamy prasowe vs.

Prawdopodobnie najważniejszą rzeczą, aby zrozumieć o komunikat prasowy jest to, że to nie jest reklama. Unikać superlatywach, takich jak "najlepsze" i "wyjątkowa". Nie używać wykrzykników. Skoncentruj się na cechach produktu lub usługi oraz korzyści dla klienta bez użycia hiperboli.

Obronne prasowe

Należy unikać korzystania z informacji prasowej do rant. Zawsze należy mieć wysoki drogi w komunikacie prasowym, będąc faktyczny, uprzejmy i profesjonalny. Jeśli potrzebujesz odpowiedzi na złą reklamę o sobie lub swojej firmy, albo trzeba publicznie odpowiedzieć na pozew, przedstawić swoją sprawę obiektywnie. Ranting będzie można spojrzeć zdesperowani, nieprofesjonalne i - ewentualnie - winny.

Informacja prasowa nie jest wymagane

Nie sądzisz, że potrzebujesz zgasić komunikatów w określonym terminie. Poczekaj, aż będziesz miał coś warty opublikowania ogłosić. Nie bądźcie jak chłopca, który zawołał wilka. Jeśli komunikaty nie są materialne, zostaną one zignorowane. I odwrotnie, jeśli masz dwa warty opublikowania ogłoszenia w tym samym tygodniu, nie bój się zgasić dwie wersje.

Znalezienie przedmiotu

Każde wydanie, którego sprawa musi zapewnić realną wartość prasowej. Wystarczy trochę kreatywności, aby włączyć się coś wartych opublikowania. Nowe produkty, nowe zastosowania dla istniejących produktów, zwycięstwo klienta, fuzji i przejęć, nagród i zmiany kadrowe wszystko może pomóc zachować nazwę firmy w prasie. Jeśli żaden z nich nie stosuje, może chcesz przewartościowania, dlaczego firma wydaje się być na biegu jałowym. Rozważmy inicjatywę zwiększenia widoczności w społeczności i przemysłu.

Efektywna komunikacja firm

Jak wiele rzeczy, komunikacja biznesowa nie zmieniło się wraz z nadejściem ery informacji. Nasza koncentracji uwagi jest krótszy niż kiedykolwiek, więc musimy dostać się do punktu przy użyciu mniej słów. To może być wyzwaniem dla niektórych pisarzy, ale ważne jest, aby ćwiczyć efektywnej i skutecznej komunikacji biznesowej, zwłaszcza jeśli używasz e-mail. Pominąć niczego, co obce, w szczególności słowa-wytrychy i żargonu. I pamiętaj, aby prowadzić z najlepszego zdjęcia - napisać jasny, zwięzły, nagłówek (lub temacie), który przyciągnie uwagę czytelników.

Kursy publikacji

Staraj się, aby Twoje oczekiwania w ryzach, gdy gasił prasową. To nie jest magiczny. To prawda, że ​​raz na jakiś czas, firma zdobędzie duże z ich pierwszego wydania, ale jest to raczej jak wygrana na loterii lub loterii: Wiele wejdzie, niewielu będzie wygrać. Jednakże, jeśli Twoja firma wystawia stały strumień rasistowskie wersjach do mediów, w czasie firma i produkty dostanie uwagę na to zasługują.

Business Communication Zręcznościowe

Komunikacja biznesowa obejmuje komunikację public relations, takich jak komunikaty prasowe i bylined artykułów. Podstawowe zasady komunikacji biznesowej pozostaje taka sama we wszystkich tych typów dokumentów: znajomości grupy docelowej, jako fakty, uniknąć bezpodstawnych roszczeń oraz żargon branżowy limitu i słowa-wytrychy. Jeśli uważasz, że nie możesz opisać swój produkt lub usługę w sposób bezstronny, który jest łatwo zrozumiały dla niewykształconych konsumenta, może warto poświęcić chwilę, aby zatrudnić kogoś, kto może.

Say Something

Jeśli nie masz nowego produktu lub nowego klienta do rozmowy, kopać głębiej, aby znaleźć coś warty opublikowania. Zmiany personalne, nowa lokalizacja biura, nagrody przemysłu lub trendów, które sprzyja produktu są wszystkie aktualnych wydarzeniach. Czy któryś z twoich pracowników ochotnika czas na pracę społeczną w imieniu swojej firmy? Jeśli minęło więcej niż sześć miesięcy od ostatniej informacji prasowej, wyglądają ciężko rasistowskie przedmiotów na rzecz upowszechnienia.

Business Communication Zręcznościowe

Chociaż niektórzy ludzie są naturalnie skuteczne komunikatory, możliwe jest, aby nauczyć skutecznej strategii komunikacji biznesowej. Zrozumienie publiczność jest najważniejszym czynnikiem. Wiedzieć, czy informacja prasowa lub artykuł ma dla przeciętnego konsumenta, lub dyrektorów technicznych. Opisz produkt lub usługę w taki sposób, że czytelnik (lub słuchacz) może zrozumieć, ale nie jest zbyt proste lub będziesz puścić jako protekcjonalne.

Jakość nad ilość

Wydać komunikat prasowy, gdy masz wiadomości do ogłoszenia. Microsoft wydaje setki informacji prasowych z roku na rok, ponieważ ma wiele produktów i usług w wielu oddziałów na całym świecie. Mała firma może wysłać tylko dwa lub trzy wersje roku ogłosić nowy produkt lub wielka wygrana klienta. Nie kładź się komunikat po prostu ze względu na ten sposób, ale uważnie, aby zobaczyć, jakie możliwości może masz do wiadomości.

Prasowe i Humor

Komedia nie ma miejsca w komunikacie prasowym. Trzymać się faktów. Gazety często używają śmieszne gazet lub grę słów, ale należy pozostawić, że do redakcji. Nawet jeśli ogłaszając chwyt reklamowy, sama Ogłoszenie powinno być proste i oparte na faktach. Zostaw szok i humor dla samego wyczynu. Wiele akrobacje promocyjne nigdy nie ruszy z miejsca, ponieważ media ignorują wiadomość.